Visuele aanpassingen PlanCare web

In de eerstvolgende update staat een aanpassing van onze gebruikersinterface gepland. Via deze mail willen we daar graag alvast meer informatie over geven. Deze informatie kan worden gebruikt om ook eindgebruikers waar nodig vast vooraf te informeren.

Visuele aanpassingen

De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan het optimaliseren van de gebruikersinterface van PlanCare web. Op de afgelopen beurs Zorg & ICT in Utrecht hebben we aan diverse klanten en geïnteresseerden kunnen laten zien hoe dit eruit gaat zien. De verkregen feedback hebben we zoveel mogelijk meegenomen en verwerkt in de gemaakte aanpassingen.

De aanpassingen worden doorgevoerd voor zowel zorgmedewerkers, cliënten als verwanten. Voor medewerkers krijgt PlanCare web nieuwe standaardkleuren. Cliëntportalen met een kleurstelling die is afgestemd op de organisatiehuisstijl, behouden wel de eigen kleuren. Beiden iets frisser, moderner en met een wat groter contrast voor betere leesbaarheid.

visuals PlanCare Web 19.04.1

Planning

Op 16 april komt de nieuwe vormgeving in de testversie. De update van de productieportalen staat gepland voor 30 april. Natuurlijk versturen we rond deze datums een mail met meer informatie en release notes.

Werkwijze

Ons team van UX/UI-designers werkt continue aan het optimaliseren en verbeteren van de gebruikersinterface van onze websoftware. Net als bij de visuele aanpassingen, werkt ons UX/UI-team hierbij nauw samen met de ontwikkelteams, diverse klanten en eindgebruikers. Zo werken we met elkaar aan een zo optimaal mogelijke ondersteuning van medewerkers en cliënten.

Doorontwikkeling

Aandacht voor de gebruikersinterface vinden we een belangrijk aspect in de doorontwikkeling van de portalen. Dat geldt voor nieuwe functionaliteiten, maar stap voor stap geven we ook aandacht aan het optimaliseren van bestaande functionaliteiten. In komende versies wordt er op die manier bijvoorbeeld gewerkt aan optimalisaties rond Cliëntdoelen en Werkplannen.

Vragen?

Komende weken leggen we de laatste hand aan de komende versie. Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u uiteraard via de bekende wegen bij ons terecht.