Een frisse blik op zorginformatie;
Dashboards en SelfService BI voor PlanCare

Open Steps, een team van bedrijfskundige IT-ers, zorgt voor een frisse blik op zorginformatie. Met de introductie van LemonBoard komt op eenvoudige wijze informatie vanuit PlanCare beschikbaar voor (zorg)medewerkers in de vorm van overzichtelijke dashboards. Op basis van de positieve ervaringen die opgedaan zijn in de praktijk heeft De Heer Software, ontwikkelaar van het ECD PlanCare, ervoor gekozen om deze oplossing structureel als add-on op PlanCare aan te bieden en de samenwerking met Open Steps te intensiveren.

Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk

Woon- en zorgcentrum De Haven maakt gebruik van LemonBoard; de dashboards en rapportages die zijn ontwikkeld door Open Steps voor PlanCare. Deze dashboards onderscheiden zich door de overzichtelijke wijze van presenteren en het gemak waarmee je kunt doorklikken in de data, vindt controller Ben Post. “En er worden in samenwerking met Open Steps meer dashboards ontwikkeld. Dashboards met statistische informatie over ligduur en doorstroom bijvoorbeeld. Maar ook dashboards met productiecijfers, zoals het aantal ligdagen in relatie tot de afspraken met de verzekeraar, of administratieve gegevens, zoals (af)lopende beschikkingen en declaraties. Daarnaast komen er nieuwe dashboards op het gebied van zorg en kwaliteit.” Hij beveelt het gebruik van de dashboards van harte aan bij collega’s. Enerzijds om de kwaliteit van zorg te verhogen, anderzijds om de gegevens die nodig zijn voor verantwoording eenvoudig boven tafel te krijgen.

SelfService BI; managers vinden zelf de antwoorden

De beschikking hebben over actuele zorginformatie wordt steeds belangrijker voor verantwoording en het verhogen van de kwaliteit van zorg. De huidige trend dat managers steeds meer zelf analyses moeten en willen doen sluit hier naadloos bij aan. Wanneer deze primair belanghebbenden in staat zijn zelf antwoorden te vinden op hun informatiebehoeften en niet meer afhankelijk zijn van de afdeling IT, wordt gesproken van ‘SelfService BI’. Met LemonBoard voor PlanCare komt op eenvoudige wijze een SelfService BI tool beschikbaar zodat managers de beschikking hebben over management- en stuurinformatie.

Hé, kan ik dat ook?

Maarten van der Jagt, mede-eigenaar van Open Steps, vertelt enthousiast; “We worden er blij van als we zorginstellingen efficiënter kunnen laten werken door het op eenvoudige wijze beschikbaar stellen van informatie. Zodat we mensen dingen kunnen laten doen waarvan zij zelf niet voor mogelijk hielden dat het mogelijk was. Wij horen dan ook vaak; Hé, kan ik dit ook?” Martin de Visser, directeur De Heer Software, vult aan; Door deze samenwerking komt precies die (zorg)informatie beschikbaar die ervoor zorgt dat onze klanten beter kunnen sturen op hun zorgprocessen. Dit leidt weer tot meer efficiëntie in deze processen en uiteindelijk tot meer kwalitatieve tijd met de cliënt.

Meer informatie over PlanCare LemonBoard »